• CONTRIBUTIE BETALING EN HET VERHAAL HIER ACHTER
    6 dec 2023

CONTRIBUTIE

In de laatste maand, en aan het begin van het nieuwe jaar zijn door een aantal leden vragen gesteld over de betaling van contributie. Natuurlijk begrijpen wij deze vragen, maar als bestuurder is het borgen van een gezonde financiële huishouding een grote zorg. Er zijn gelukkig leden die hun contributie geheel of gedeeltelijk (minimaal 50%) hebben betaald, waardoor de vereniging niet in acute geldnood komt.

Om je mee te nemen in onze dilemma’s en uitdagingen zal ik een tipje van de sluier oplichten. We hebben 3 bronnen van inkomsten bij de club:

1. Contributies
    2. Kantine inkomsten
    3. Sponsoring

We hebben 3 grote kostenposten:

1. Energie
    2. KNVB
    3. Veldonderhoud

Als je kijkt naar de inkomsten zijn de kantine kosten geheel opgedroogd. Dit geldt ook voor de sponsoring die gekoppeld is aan wedstrijden.  Dit betekent dat we eigenlijk alleen contributie overhouden als inkomstenbron.
    De contributie zou genoeg zijn indien de kosten kant ook opdroogt. Helaas is de werkelijkheid minder waar. Energie wordt gewoon in rekening gebracht, dit is niet minder dan in voorgaande jaren. We zullen moeten kijken hoe dit er aan het einde van het jaar eruitziet. KNVB heeft alle contributies en verzekeringspremies van leden in alle maanden (vanaf augustus) gewoon afgeschreven en dit is een zeer groot bedrag. En dan hebben we nog het veldonderhoud, zonder het veld te onderhouden kunnen er helemaal geen wedstrijden meer gespeeld worden.

Kortom de contributie, als enige inkomstenbron, voorkomt dat een voetbalvereniging in het algemeen en dus ook RKVV Rimboe in de problemen komt.

Dus beste leden, houden jullie rekening met het betalen van de contributie.