• Forse tegenvaller
    21 sep 2020
  • Na twee wedstrijden stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Nieuw Borgvliet op het programma. Vanwege blessureleed moest Rimboe het doen zonder enkele steunpilaren. Met onze brede selectie moet dit op te vangen zijn en dus stonden we met goede moed op het veld.
    Na het eerste fluitsignaal begon Rimboe sterk aan de wedstrijd. Er werd redelijk gevoetbald en het tempo werd hoog gehouden. Tot hele grote kansen leidde het niet en Nieuw Borgvliet wachtte geduldig op de foutjes van de thuisploeg. Rimboe bleef echter goed spelen en die resulteerde in de 29e minuut in de 1-0. Angelo kreeg een goede steekbal en bleef koel voor de goal. Na deze goal zakte het spel van Rimboe jammer genoeg weg. Nieuw Borgvliet probeerde gevaar te stichten met opportunistisch spel. Rimboe begon duels te verliezen en ook de tweede bal pakte de uitploeg steeds vaker op. Martijn kon net voor rust nog een keer redding brengen maar was vlak voor rust toch kansloos. Een tegendraads ingekopte bal zorgde voor een 1-1 ruststand.
    Na de rust begon Rimboe weer goed en had het de overhand. Dit duurde niet heel lang. Nieuw Borgvliet maakte er een “vecht\" wedstrijd van en won simpelweg meer duels. Hierdoor konden zij ook gevaarlijker worden. In de 65e minuut werkte Giullio de bal na een misverstand achter Martijn waardoor Rimboe tegen een achterstand aankeek. Rimboe verloor de grip op de wedstrijd en kwam steeds moeilijker van de eigen helft. In de 87e minuut werd de pot beslist. De 1-3 werd tegen de touwen geschoten en daarmee was de kous af.
    Jammer genoeg de eerste nederlaag van het seizoen. Wat het nog erger maakt is dat enkele spelers simpelweg niet hebben thuis gegeven. Als ploeg is Rimboe vandaag door de ondergrens gegaan en we moeten er alles aan doen om dit te voorkomen in de toekomst. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Achtmaal op het programma. Hier zal beter gevoetbald moeten worden om tot een resultaat te komen.