• Het nieuwe keepersgilde van RKVV Rimboe
  19 mei 2020
 • Nu de overschrijvingsperiode is begonnen zie je de eerste mutaties in het amateurvoetbal ontstaan. Zo ook bij Rimboe. Ten tijden van de coronacrisis hebben de mannen uit Wouwse Plantage niet stil gezeten en zijn ze al vroeg begonnen met het versterken van de selectie. “We hebben er veel tijd en moeite in gestoken, maar we kunnen nu met zekerheid zeggen dat de positie onder de lat goed bezet is.”

              Na meerdere seizoenen keepersproblemen gehad te hebben leek dit het afgelopen seizoen verleden tijd. Met Ugur Caliskan en Alan Szymczysyn was de positie dubbel bezet en werd de titelstrijd aangegaan. Gedurende het seizoen werd echter het een en al duidelijk. Ugur had zijn plek in de basis verdiend totdat het noodlot toesloeg. Hij brak, in de thuiswedstrijd tegen HSC’28, zijn hand en was voor langere tijd uitgeschakeld. Hierdoor kreeg Alan de kans om het ongelijk van zijn trainer te bewijzen. Trainer Yasin Cayir was na deze periode echter nog steeds niet overtuigd van zijn kwaliteiten en dus ging Rimboe op zoek naar nieuwe concurrenten voor Ugur.

              Met de komst van een nieuw opgezet tweede elftal moest het aantal keepers in de selectie worden opgeschroefd naar 3. Mocht het noodlot toeslaan hebben beide elftallen nog een keeper om hun wedstrijden mee te starten. Hierdoor zal Ugur Caliskan de concurrentie aan moeten gaan met twee nieuwkomers.

              De eerste van de twee is Marco Kemps. Deze 31-jarige doelman heeft zich het afgelopen seizoen bij HSC’28 gaandeweg in de basis gespeeld en komt naar de Wouwse Plantage om de uitdaging aan te gaan. Hij ziet een uitdaging in het project dat binnen Rimboe gestart is en maakt de overstap naar een competitiegenoot. Of dit volgend seizoen zo zal blijven zal een dezer dagen bekend gemaakt worden. Rimboe heeft namelijk een verzoek bij de bond ingediend voor promotie naar de vierde klasse.

              De derde keeper van het ensemble is Martijn Niemantsverdriet. Deze jonge keeper maakt de overstap van DVO’60 naar de Wouwse Plantage. Een gevoelige overschrijving, want Martijn keepte voorheen bij VIVOO. Zij zijn actief in de vierde klasse en dus is het mogelijk dat hij volgend seizoen tegen zijn voormalige teamgenoten het doel verdedigd van “de grote concurrent.”

              Om deze drie keepers beter te maken en te ontwikkelen is bovendien een keeperstrainer aangetrokken. Thierry Aarts complementeert de technische staf van volgend seizoen. Deze ambitieuze keeperstrainer, met een uitstekend verleden, zal de doelmannen onder handen nemen en ervoor zorgen dat zij uitstekend getraind worden.

              Met de komst van deze drie versterkingen en het aanblijven van Ugur Caliskan kan Rimboe de toekomst met een gerust hart tegemoet zien wat betreft de keeperspositie. “Binnen Rimboe zijn wij uitermate tevreden over de vroege en snelle invulling van de keeperspositie én de aanstelling van Thierry Aarts. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man is om onze keepers te begeleiden”.