• Rimboe opent seizoen met een overwinning op Alliance
    12 aug 2019
  • Wederom is het seizoen geopend op sportpark Kortendijk met een sportieve wedstrijd tegen Alliance. Na afgelopen seizoen werd het duidelijk dat er de nodige kwaliteitsinjectie zou komen bij Rimboe. De vraag blijft dan altijd word je een ploeg ?

De wedstrijd begon aftastend van beide kanten. De groen-witten hadden veelal balbezit, maar konden niet echt tot kansen komen. De enige kans voor Rimboe was als merkwaardig te noemen en de beslissing om hiervoor buitenspel te fluiten was even curieus. Een verdediger van Alliance werkte een voorzet tegen zijn eigen paal, Stijn van Gent dacht uit de rebound de score te openen namens Rimboe maar volgens de arbiter ging aan zijn actie een buitenspelsituatie vooraf. Halverwege de eerste helft kantelde het wedstrijdbeeld. Alliance met een aantal nieuwe spelers in de gelederen liet aardige combinatie's zien. De openingstreffer hing in de lucht en in de 22e minuut krulde Maikel Ubbink een vrije trap in de kruising. Na de 1-0 was Rimboe van slag en door veel balverlies kon Alliance optimaal profiteren van de ontstane ruimte. Mede dankzij keeper Caliskan die met een aantal prima reddingen de schade beperkt hield werd de rust bereikt met een minieme achterstand.

De tweede helft begon voor Rimboe voortvarend en binnen vijf minuten stond de gelijkmaker op het bord. Na een steekpass van Hakan Patan op Soufyan el Allouchi lanceerde de laatstgenoemde de bal in de haak. Met de inbreng van Tugay Yarbuglubas kwam er meer stootkracht en rust in de ploeg. De combinatie's vloeiden en Alliance was geen schim meer van de eerste helft. Toch kwam Alliance op voorsprong na mistasten in de verdediging en kon spits Jurre Kuin simpel binnen tikken. Tijdens deze korte fase na rust werd Rimboe licht verontrust door Alliance. Niet veel later werd de schade hersteld door wederom el Allouchi. Een voorzet van Patan was de verdediging te machtig en de aanvallende middenvelder nam de bal in één keer op de slof, score 2-2. Nadat de mannen uit Wouwse Plantage verschillende keren hadden verzuimd om op voorsprong te komen was Patan na een vloeiende aanval trefzeker. Het duel werd uiteindelijk beslist door de goed ingevallen Yarbuglubas die een sterke indruk maakte en de verdediging van Alliance te slim af was. Na omspelen van de keeper schoot hij simpel binnen.