• Uit tegen WVV
  10 sep 2020
 • Na het goede begin van vorige week stond vandaag het eerste competitieduel op het programma. Op een druk Sportpark Rimboe was WVV te gast. Onder een warme nazomerzon begon om half 3 de competitie.
  Trainer Yasin Cayir trad aan met de volgende 11 spelers. Martijn Niemantsverdriet stond op goal. De verdediging bestond uit Angelo Bogers, Nasser El Bouhazzaoui, Ömer Tekinbas en Yassir Amzil. Op het middenveld was plaats voor Narek Mekojan, Jeffrey Jurgens en Joran van der Meijde. In de voorhoede moesten Stijn van Gent, Soufyan el Allouchi en Hakan Patan voor het gevaar zorgen.
  Dat lukte al snel na het eerste fluitsignaal. In de tweede minuut kon Stijn de eerste goal van de competitie maken. Rimboe was de bovenliggende partij en speelde erg goed en verzorgd voetbal. Er werden veel goede kansen gecreëerd maar deze werden niet afgemaakt. Halverwege de eerste helft verzwakte het spel van de thuisploeg maar WVV kon niet gevaarlijk worden. Hierdoor gingen de ploegen rusten met een 1-0 tussenstand.
  Na de rust bleef Rimboe slordig en dit resulteerde in “vecht voetbal.” Veel overtredingen en vreemde beslissingen van de scheidsrechter zorgden voor een onrustig spelbeeld. Een fout in de opbouw werd in de 54e minuut afgestraft door de bezoekers. Rimboe pakte de draad weer op en begon de zoektocht naar een nieuwe voorsprong. Deze voorsprong kwam in de 65e minuut zeer gelukkig tot stand. Een terugspeelbal van WVV werd na goed druk zetten gemist door de keeper met een eigen doelpunt tot gevolg. Tien minuten voor tijd maakte de doelman wederom een grote fout. Hij tikte de bal buiten de zestien met zijn hand weg voor de voeten van de inlopende Stijn. Deze overduidelijke rode kaart werd door de scheidsrechter enkel bestraft met een vrije trap. Deze verdween achter de doelman maar moest plotseling worden overgenomen. Dit werd geen goal en hield de hoop bij WVV in leven. In de 90e minuut sloeg het noodlot toe. WVV scoorde de gelijkmaker uit buitenspelpositie nadat de grensrechter werd genegeerd door de leidsman. Om het fiasco compleet te maken werd een penalty in blessuretijd niet toegekend en eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.
  Al met al een punt in de openingswedstrijd van het seizoen. Ook al voelde dit gelijkspel als een nederlaag toch waren er pluspunten die we mee moeten nemen in het proces. Aankomende donderdag staat het bekerduel tegen Terneuzen op het programma. Hier moeten we beter voor de dag komen om tot een overwinning te komen.